Palvelut


YouTube-videot, podcastit, musiikkiraidat, esitelmät, vanhat tallenteet ym. Kaikenlaisten häiriöiden korjaus audiossa, Audiotohtori parantaa äänitteesi.


Analogiset suhinat, särinät, säröt ja rätinät, digimaailman pokseet, napseet, hälyt ja hälinä. Luonnollisista hälyäänistä häiritsevään huonekaikuun ja kellotuksen synkronointi-virheistä dynamiikan ongelmiiin. Yksittäisen häiriön poisto tai koko audion läpikäynti. Kaikki äänen restaurointi-, editointi- ja masterointipalvelut alan uusimpia välineitä ja menetelmiä käyttäen.Häiriöistä

Häiriöt voivat olla erilaisia luonnollisia ääniä kuten yksittäisiä kolahduksia, yskimistä, mikrouunin tai kännykän piippausta, tuolin raahaamista lattiaa vasten, voimakasta huonekaikua tai vaikka maadoituksesta johtuvaa huminaa. Joskus äänitetty signaali on ollut liian voimakkaalla tasolla ja ääni on säröytynyt. Audiotohtorilta löytyy lääke näihin.

Digitaalisissa prosesseissa tulee usein sekunnin tuhannesosien pituisia, amplitudiltaan vahvoja häiriöitä, piikkejä, jotka kuuluvat ja/tai "tuntuvat" erilaisina napseina ja rätinöinä. Nämä säröytymät koetaan myös yksinkertaisesti digitaalisena kovuutena tai "kylmyytenä". Audiotohtori käsittelee ja poistaa nämä häiriöt kirurgin tarkkuudella.

Digitaalinen video ja audio ovat pohjimmiltaan yksinkertaista koodia, eli 1:siä ja 0:llia. Häiriöäänet ovat osa tätä samaa koodia. Uusimpia nykyaikaisia menetelmiä ja algoritmejä käyttämällä voimme muokata tätä koodia ja minimoida häiriöiden osuuden. Jäljelle jää häiriövapaa käyttökelpoinen materiaali. Digitaalinen koodi voidaan jakaa pienen pieniin osiin ja sitä voidaan tarkastella ja muokata jopa sekunnin sadastuhannesosien tarkkuudella. Käsitelty ääniraita on puhdistettu ja vapaa liasta ja roskasta.

YouTube- videotuotanto

Haluatko erottua YouTubessa eduksesi, laadukas ääni on ensiarvoisen tärkeä.

Pidä katsojat kanavallasi. Jos videosi audio on tasoltaan heikko ja häiriöinen sitä on rasittava seurata. Heikko ääni korostuu entisestään jos edellinen katsottu video on laadukas. Silloin oma videosi voi joutua ohitetuksi jo muutamien ensi sekuntien jälkeen

Saat tuotantoosi mukaan ulkopuolisen asiantuntevan korvaparin. Tallenteesi seuraaminen helpottuu kun puheesta saa selvän. Yleisö keskittyy olennaiseen eikä äänenlaatuun.

Musiikki

Musiikin masterointi vaatii samanlaista erikoistumista kuin muukin audiotyö. Jokaisella musiikingenrellä on omat taiteelliset hienoutensa ja erilaiset äänensävylliset juttunsa jotka edelleen vaativat oman erikoistumisensa. Tämän takia Audiotohtori suosittelee musiikin masteroinnissa ottamaan yhteyttä aina kyseiseen genreen erikoistuneeseen masteroijaan. Valmiit masterit voi sitten lähettää Audiotohtorin Mastering Masters viimeistelyyn erilaisten häiriöiden ja piikkien poistoon.

Musiikin miksauksessa pätee sama kuin masteroinnissakin. Kannattaa aina ottaa yhteyttä kyseisen genren hallitsevaan miksaajaan. Audiotohtori auttaa mielellään yksittäisen raidan, valmiin miksauksen tai vaikkapa erillisen äänitiedoston häiriöiden poistossa tai muussa vastaavassa työssä.

Audiotohtori pähkinänkuoressa

Tomi Taskinen on erikoistunut digitaalisen äänen restaurointiin. Hän on koulutukseltaan digitaalisen äänen medianomi (Tampere University of Applied Sciences 2012) ja opiskellut mm. Sibelius-akatemiassa musiikki- ja ääniteknologiaa. Tomi on työskennellyt ääniteknikkona erilaisissa tapahtumissa huippustudioista stadionluokan konsertteihin ja on myös IT-yhtiö Applen sertifioima, audio-alan "Apple Certified Pro"- ammattilainen.