Palvelut

YouTube-videot, podcastit, musiikkiraidat, vanhat tallenteet... 


Kaikki audion restaurointi ja jälkikäsittelytyöt alan parhaita menetelmiä käyttäen. 

Yksittäisen häiriönpoistosta koko audion läpikäyntiin, 100% tyytyväisyystakuulla.

Helposti, nopeasti, ammattitaidolla. 


Audion restaurointi ja häiriönpoistot

Kaikenlaiset audion restaurointiin ja häiriönpoistoihin liittyvät työt. Kannattaa myös kysyä audiotöitä joita tässä ei ole erikseen listattu. Kokeilu on helppoa ja nopeaa, tarvittaessa saat ilmaiset demot ennen töiden aloitusta. Häiriöistä tarkemmin alempana.


YouTube-videotuotanto

Haluatko erottua YouTubessa eduksesi. Pidä katsojat kanavallasi, laadukas ääni on ensiarvoisen tärkeä. Anna yleisön keskittyä olennaiseen eikä äänenlaatuun.

Saat tuotantoosi mukaan ulkopuolisen asiantuntevan korvaparin, jolloin esille voi tulla asioita joihin et itse olisi edes kiinnittänyt huomiota. Tallenteesi seuraaminen helpottuu kun audioraita on selkeä ja häiriöistä vapaa. Esimerkiksi puheen selkeys on ensiarvoisen tärkeää. Audiotohtori voi poistaa dialogin taustalta ylimääräiset tuulensuhinat, rapinat ja taustamelun sekä yksittäiset hälyäänet ja jälkikäsitellä materiaalisi julkaisuvalmiiksi. Saat jokaiseen projektiin sopivan erikseen räätälöidyn audioraidan helposti ja nopeasti. Ääniraita voidaan liittää suoraan videoosi joten voit julkaista sen samantien.

Jos videosi audio on tasoltaan heikko ja häiriöinen sitä on rasittava seurata. Heikko ääni korostuu entisestään jos edellinen katsottu video on laadukas. Heikkolaatuisen ja häiriöisen audion takia oma videosi voi joutua ohitetuksi jo muutamien ensi sekuntien jälkeen.


Karaokeversiot musiikkikappaleista

Karaokeversioiden teko musiikkikappaleista sisältää lauluraidan poiston tai vastaavasti taustojen poiston ja laulun erottamisen omaksi raidakseen.


Mastering Masters

On täysin uutta teknologiaa hyödyntävä digitaalisen audion korjausmenetelmä.

Normaali, ammattimaisesti valmiiksi masteroitu musiikkikappale, sisältää usein satoja (joskus jopa kymmeniätuhansia) pieniä digitaalisessa audion työstöprosessissa syntyneitä millisekuntien mittaisia epäpuhtauksia, kuten napseita, rätinöitä, erilaisia säröjä ja muita epäpuhtauksia. Mastering Masters käsittelyssä etsitään nämä virheet ja korjataan ne. Mastering Masters käsittely ei muuta korjattavan tiedoston äänensävyä millään lailla. Korjattu tiedosto on puhdas ja vapaa "digitaalisesta kylmyydestä ja kovuudesta". 

Totea asia itse, lähetä biisisi Audiotohtorille ja saat ilmaisen demon. Käsittely voidaan tehdä muullekin audiomateriaalille kuten podcasteille, YouTube-videoille ym.

Erillisestä pyynnöstä voidaan Mastering Masters käsittelyn yhteydessä tehdä lisäksi ns. normaaleja masterointi-insinöörin töitä kuten äänensävyn säätöjä ja dynamiikan korjausta.

Musiikin masterointi valmiista miksauksista vaatii samanlaista erikoistumista kuin muukin audiotyö. Jokaisella musiikingenrellä on omat taiteelliset hienoutensa ja erilaiset äänensävylliset juttunsa jotka edelleen vaativat oman erikoistumisensa. Tämän takia Audiotohtori suosittelee musiikin masteroinnissa ottamaan yhteyttä aina kyseiseen genreen erikoistuneeseen masteroijaan. Valmiit masterit voi sitten lähettää Audiotohtorin Mastering Masters viimeistelyyn erilaisten häiriöiden ja piikkien poistoon.

Musiikin miksauksessa pätee sama kuin masteroinnissakin. Kannattaa aina ottaa yhteyttä kyseisen genren hallitsevaan miksaajaan. Audiotohtori auttaa mielellään yksittäisen raidan, valmiin miksauksen tai vaikkapa erillisen äänitiedoston häiriöidenpoistossa tai muussa vastaavassa työssä.


Tinnitusterapia äänitteet

Useat tinnituksesta kärsivät ihmiset ovat saaneet apua oireihinsa tinnitusterapia äänitteistä. Viime aikoina maailmalla on julkaistu useita tieteellisiä tutkimuksia joissa asia todetaan. Hoidon teho näyttää perustuvan aivojen kuulokuoren neuronien kykyyn virittäytyä uusille taajuuksille (kuulovaurion jälkeen) ja järjestäytyä uudelleen, jolloin kuulokuorelle syntyvien uusien yhteyksien myötä tinnitusaistimus vähenee. Pätevyyteni ei kuitenkaan ulotu lääketieteelliselle alalle jotta voisin kommentoida asiaa tämän enempää. Linkeistä voi tutkia asiaa tarkemmin.

Audiotohtorilta saat kustomoidun, yhden tunnin mittaisen valkoisenkohinan terapiaäänitteen, joka auttaa esimerkiksi nukahtamisessa. Voit saada myös tunnin verran terapiaversiota omista äänitteistäsi, joita voit kuunnella esimerkisi bussissa tai autostereoista. Kustomoitu tunnin valkoisenkohinan terapiaäänite tai tunti erikseen räätälöityjä terapiaversioita asiakkaan omista äänitteistä 19€. 

Ilmoita oikean ja vasemman korvan tinnitustaajuudet mahdollisimman tarkasti. Tinnitustaajuudet voit mitata ilmaisella on-line appilla esim. https://www.google.com/search?q=tone+generator&oq=tone+generatoe&aqs Voit tarvittaessa käyttää audiologin palveluja apuna.

Mitä useammin ja pidempään äänitteitä kuuntelee, sitä parempia tuloksia on saatu. Yksittäisen kuuntelukerran pituus on noin 1 tunti joka toistetaan 1-3 kertaa päivässä, tänä aikana voit tehdä normaaleja päivän askareita tai vaikka nukkua. Riippuen tinnituksen tyypistä tuloksia voi odottaa jo viikon kuluttua terapian aloituksesta, selkeitä tuloksia on saatu varsinkin 8kHz:n ja tätä matalammilla tinnitustaajuuksilla.

Tinnitusterapia ei ole lääketieteellistä hoitoa, mutta moni on saanut siitä apua tinnituksen oireisiin.

Tieteellistä dataa

https://www.tinnitusjournal.com

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0024685

https://www.audiologyonline.com/articles/notch-therapy-new-approach-to-18365Häiriöistä

Luonnollisesta taustamelusta häiritsevään huonekaikuun ja kellotuksen synkronointivirheistä dynamiikan ongelmiiin, analogiset suhinat, särinät, säröt ja rätinät, digimaailman pokseet, napseet, hälyt ja hälinä.

Häiriöt voivat olla myös erilaisia yksittäisiä ääniä kuten kolahduksia, yskimistä, mikrouunin tai kännykän piippausta, tuolin raahaamista lattiaa vasten tai vaikka maadoituksesta johtuvaa huminaa. Joskus äänitetty signaali on ollut liian voimakkaalla tasolla ja ääni on säröytynyt. 

Digitaalinen audio on pohjimmiltaan yksinkertaista koodia, eli 1:siä ja 0:llia. Tätä koodia voidaan tarkastella ja muokata jopa sekunnin sadastuhannesosien tarkkuudella. Näissä digitaalisissa prosesseissa syntyy usein myös sekunnin tuhannesosien pituisia amplitudiltaan vaihtelevia häiriöitä, piikkejä, jotka kuuluvat ja/tai "tuntuvat" erilaisina napseina ja rätinöinä. Nämä säröytymät koetaan myös yksinkertaisesti digitaalisena kovuutena tai "kylmyytenä". 

Hyödyllinen audiomateriaali ja häiriöäänet ovat molemmat osa tätä samaa koodia. Uusimpia menetelmiä ja algoritmejä käyttämällä voimme onneksi muokata tätä koodia ja samalla minimoida häiriöiden osuuden. 

Audiotohtori käsittelee ja poistaa häiriöt kirurgin tarkkuudella. Käsitelty audio on puhdistettu liasta ja roskasta, jäljelle jää häiriövapaa käyttökelpoinen materiaali.


Audiotohtori pähkinänkuoressa

Tomi Taskinen on erikoistunut digitaalisen äänen restaurointiin. Hän on koulutukseltaan digitaalisen äänen medianomi (Tampere University of Applied Sciences 2012) ja opiskellut mm. Sibelius-akatemiassa musiikki- ja ääniteknologiaa. Tomi on työskennellyt ääniteknikkona erilaisissa tapahtumissa huippustudioista stadionluokan konsertteihin ja on myös IT-yhtiö Applen sertifioima, audio-alan "Apple Certified Pro"- ammattilainen.