Häiriöistä

Luonnollisesta taustamelusta häiritsevään huonekaikuun ja kellotuksen synkronointivirheistä dynamiikan ongelmiiin, analogiset suhinat, särinät, säröt ja rätinät, digimaailman pokseet, napseet, hälyt ja hälinä.

Häiriöt voivat olla myös erilaisia yksittäisiä ääniä kuten kolahduksia, yskimistä, mikrouunin tai kännykän piippausta, tuolin raahaamista lattiaa vasten tai vaikka maadoituksesta johtuvaa huminaa. Joskus äänitetty signaali on ollut liian voimakkaalla tasolla ja ääni on säröytynyt.

Digitaalinen audio on pohjimmiltaan yksinkertaista koodia, eli 1:siä ja 0:llia. Tätä koodia voidaan tarkastella ja muokata jopa sekunnin sadastuhannesosien tarkkuudella. Näissä digitaalisissa prosesseissa syntyy usein myös sekunnin tuhannesosien pituisia amplitudiltaan vaihtelevia häiriöitä, piikkejä, jotka kuuluvat ja/tai "tuntuvat" erilaisina napseina ja rätinöinä. Nämä säröytymät koetaan myös yksinkertaisesti digitaalisena kovuutena tai "kylmyytenä".

Hyödyllinen audiomateriaali ja häiriöäänet ovat molemmat osa tätä samaa koodia. Uusimpia menetelmiä ja algoritmejä käyttämällä voimme onneksi muokata tätä koodia ja samalla minimoida häiriöiden osuuden.

Audiotohtori käsittelee ja poistaa häiriöt kirurgin tarkkuudella. Käsitelty audio on puhdistettu liasta ja roskasta, jäljelle jää häiriövapaa käyttökelpoinen materiaali.