Mastering masters


On uutta AI-teknologiaa hyödyntävä digitaalisen audion korjausmenetelmä. 

Ammattimaisesti masteroitu musiikkikappale saattaa edelleen sisältää useita pieniä digitaalisen audion työstöprosessissa syntyneitä epäpuhtauksia, kuten napseita, rätinöitä ja säröjä. Vaikka tätä ilmiötä esiintyi enemmän pahimpana Loudness War aikana, voi nykyäänkin valmiiseen masteriin jäädä erilaisia virheitä. 

Mastering Masters käsittelyssä etsitään nämä virheet ja korjataan ne. Käsittely ei muuta korjattavan tiedoston äänensävyä millään lailla. Korjattu tiedosto on puhdas "digitaalisesta kylmyydestä" ja "kovuudesta".

Tekniikalla voidaan myös erotella mono/stereotallenteesta eri soittimet ja laulu omiksi raidoikseen ja näin tehdä niistä uusia miksauksia tai masterointeja. Tekniikalla voidaan tehdä myös ns. karaoke-versiot musiikkikappaleista, tämä sisältää lauluraidan poiston tai vastaavasti taustojen poiston ja laulun erottamisen omaksi raidakseen.

Totea asia itse. Lähetä biisisi Audiotohtorille ja saat ilmaisen demon. Käsittely voidaan tehdä muullekin audiomateriaalille kuten podcasteille, YouTube-videoille ym. 

Erillisestä pyynnöstä voidaan Mastering Masters käsittelyn yhteydessä tehdä muitakin masterointi-insinöörin töitä kuten normaaleja äänensävyn säätöjä ja dynamiikan korjausta.