Tinnitusterapia


Tinnitusterapia-äänitteet

Useat tinnituksesta kärsivät ihmiset ovat saaneet apua oireihinsa tinnitusterapia äänitteistä. Viime aikoina maailmalla on julkaistu useita tieteellisiä tutkimuksia joissa asia todetaan. Hoidon teho näyttää perustuvan aivojen kuulokuoren neuronien kykyyn virittäytyä uusille taajuuksille (kuulovaurion jälkeen) ja järjestäytyä uudelleen, jolloin kuulokuorelle syntyvien uusien yhteyksien myötä tinnitusaistimus vähenee. Pätevyyteni ei kuitenkaan ulotu lääketieteelliselle alalle jotta voisin kommentoida asiaa tämän enempää. Linkeistä voi tutkia asiaa tarkemmin.

Audiotohtorilta saat kustomoidun, yhden tunnin mittaisen valkoisenkohinan terapiaäänitteen, joka auttaa esimerkiksi nukahtamisessa. Voit saada myös tunnin verran terapiaversiota omista äänitteistäsi, joita voit kuunnella vaikka kuulokkeilla bussissa tai autostereoista. Kustomoitu tunnin mittainen valkoisenkohinan terapiaäänite tai tunti erikseen räätälöityjä terapiaversioita asiakkaan omista äänitteistä maksaisi normaalisti 39€, mutta nyt voin tehdä sellaisen täysin ilmaiseksi. 

Ilmoita vain oikean ja/tai vasemman korvasi tinnitustaajuudet mahdollisimman tarkasti. Tinnitustaajuudet voit mitata ilmaiseksi esim https://www.google.com/search?q=tone+generator&oq=tone+generatoe&aqs Voit tarvittaessa käyttää audiologin palveluja apuna.

Mitä useammin ja pidempään äänitteitä kuuntelee, sitä parempia tuloksia maailmalla on saatu. Yksittäisen kuuntelukerran pituus on noin 1 tunti joka toistetaan 1-3 kertaa päivässä, tänä aikana voit tehdä normaaleja päivän askareita tai vaikka nukkua. Riippuen tinnituksen tyypistä tuloksia voi odottaa jo viikon kuluttua terapian aloituksesta, selkeitä tuloksia on saatu varsinkin 8kHz:n ja tätä matalammilla tinnitustaajuuksilla.

Tinnitusterapia ei ole lääketieteellistä hoitoa, mutta moni on saanut siitä apua tinnituksen oireisiin.

Tieteellistä dataa

https://www.tinnitusjournal.com

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0024685

https://www.audiologyonline.com/articles/notch-therapy-new-approach-to-18365